Långbergets Sporthotell

Toppinformation

yoga-o-skidakningYoga och Skidåkning Kurs 1: 19- 22 februari...
Visa fler nyheter...
kom-2-betala-foer-116Hotellrum med frukostbuffé/frukostbricka...
Visa fler nyheter...
aktiv-varkonfererens  Vi har konferensrum för den mindre gruppen till...
Visa fler nyheter...

Aktuellt

130820_Langberget_14Receptionen:

Måndag- Söndag kl 8,00- 18,00

 Restaurang:

 Måndag- Söndag A la carte kl 12,00- 18,00.

Önskar ni äta efter kl 18,00? Bordreservation 0564- 260 50

 

Tripadvisor

Läs omdömen på TripAdvisor

Läs omdömmen
från gäster och
lämna kommentarer
efter din vistelse
på Långberget.

Följ oss på Facebook

 

Samarbetspartners

Logga__Vit_bakgrund-1Nya logga officiellt vasaloppscenter        TourQuality_2012_2013_cmyk

  

Sommaraktiviteter

Långbergets enskilda läge 630 möh. inbjuder till spännande aktiviteter och fina naturupplevelser. Sporthotellet omges av ”oändliga” områden med skog och berg. Områden som är hemvist för många vilda djur. I omgivningarna runt hotellet är det möjligt att stöta på spår efter björn, varg och lo eller se en älg som står och betar. Tar du dig ut på någon av sjöarna finns möjligheten att stöta på bäver.

Med en av sporthotellets erfarna guider ökar chanserna att få se och uppleva några av traktens vilda djur. Varje vecka arrangeras älg- och bäversafaris där vi i små grupper tar oss ut till strategiska platser där sannolikheten är stor att vi får djurkontakt.

Vill ni uppleva naturen från en kanot finns stora möjligheter att utforska sjöar som inte så ofta besöks av människor. Ni bestämmer om ni vill ta en dagstur eller vara ute i flera dagar. Är ni ovana att paddla rekommenderar vi en tur med hotellets guider.

Områdena runt Långbergets Sporthotell har använts av lokalbefolkningen i hundratals år. Förr i tiden fördes boskapen sommartid upp från gårdarna nere vid Klarälven till sk. sätrar uppe i bergen. Följ med på en guidad tur dit och lär er mer om hur man levde i norra Värmland förr i tiden.

alg

Tänk dig känslan att stå öga mot öga med Europas största landdjur. Följ med en erfaren guide på en tur i skogen och möt skogens konung - älgen. Vi berättar om älgen och dess liv.

Läs mer: Älgsafari

DSC_0153Barmarksträning inför skidsäsongen 5- 7 september 2014

"Bra skidåkare föds på sommaren".

 Lägret riktar sig till motionärer som vill lära sig hur man förbereder sig inför skidsäsongen.

På teoripassen tittar vi på vilka krav som ställs på en skidåkare och hur träningen kan anpassas för att uppfylla dessa.

Exempel på ämnen som tas upp: Pulszoner, energisystem, nutrition, styrka, rörlighet, balans, träningsplanering och träningsformer.

På träningspassen provar vi olika intervallformer, distansträning, skidgång, styrketräning mm.

Boende på hotellet inkl helpension (frukost, lunch och middag) sänglinne, hanndukar, slutstäd, föreläsare och instruktör Pris del i hotellrum 2 950 kr.

altFölj med en erfaren guide på en lärorik och stämningsfull kvällstur i kanot.

Läs mer: Bäversafari

_DSC0097Nya_logga_officiellt_vasaloppscenterCykelvasaläger 27- 29 juni och 18- 20 juli- 2014

Lägret riktar sig till motionärer som vill utvecklas som cyklister och lära sig hur man kan förbereda sig inför långlopp på MTB, tex Cykelvasan.

På teoripassen går vi igenom grundläggande träningslära, nutrition och hur en MTB fungerar. På träningspassen testar vi olika intervalltyper och distansträning. En viktig bit på teknikpassen är säkerhet.

Vi testar klungkörning, bromsteknik, uppför/utför och provar olika terrängtyper.

Teori delen

Nutrition: Vad äter man före, under och efter loppet. Vad behöver man äta för att orka träna? Träningslära: Pulszoner, energisystem, träningplanering, träningsformer, styrka/rörlighet. Vad händer med kroppen när man tränar? Cykelkunskap: Växeljustering, däck, lufttryck, dämpare, trampteknik, pedaler och sittposition.

Träning och teknikpass:

Teknik: Uppför/utförskörning, klungkörning, terräng, hinderbanor och bromsning. Träningspass: Intervaller och distansträning.

Hotellrum inkl helpension (frukost, lunch och middag), sänglinne, handdukar, slutstäd, föreläsare och instruktörer. Pris del i hotellrum 2 950 kr. 

Kopia_av_Tentipitltet

Under sommarsäsongen serveras lunch i Tipitältet utvalda veckodagar.

Boka gärna Tentipi- tältet för tex konferens, grillkvällar och kick-off, det finns plats för 70 personer runt den sprakande brasan. (Min 8 pers) Fullständiga rättigheter.

 

Tipin är placerad strax nedanför hotellet.

Läs mer: Fondue/grillkväll i Tentipi-tältet

Ett kul erbjudande för de barn som besöker Långberget är att själv få testa att köra en fyrhjuling! I ett avskilt område kan vi prova att både gasa och bromsa eller kanske till och med sladda lite i kurvorna. För barn från ca 6 - 12 år.

Läs mer: Fyrhjuling för barn

Vandring

Guidad vandring från hotellet! Ni får ta del av lugnet och den biologiska mångfalden i Norra Värmland!

Läs mer: Guidade vandringar