Långbergets Sporthotell

Toppinformation

hotellrum-m-frukostbrickaVåra Goda smörgåstårtor Lyxtårta med rökt lax och...
Visa fler nyheter...
fira-in-nyaret-pa-langbergetHenrietta Herou- Pedersen diplomerad massör med...
Visa fler nyheter...
snogudjanst  Mellan måndag- fredag kan vi erbjuda...
Visa fler nyheter...

Långberget – Enjoy the silence, wilderness and activity!

Aktuellt

Öppettider under våren:

Receptionen har stängt Midsommarafton öppnar åter Midsommardagen kl 11,00

 

 


pdf-downloadLadda ner Utemagasinet!
Utemagasinet-pdf

Följ oss på Facebook

 

Samarbetspartners

Logga__Vit_bakgrund-1Nya logga officiellt vasaloppscenter        TourQuality_2012_2013_cmyk

  

 

HelenaKarlsson Yogalarare face

Sommaren 2017

Yoga, vandring och paddling 3- 7 juli och 31 juli- 4 augusti 2017.

Yoga och vandring i Pilgrimers fotspår 26- 30 juni och 24- 28 juli 2017.

Välkommen till på sommarkurs med yoga, vandring och paddling, se ovan.  I centrum den här veckan står kroppen och själens välbefinnande. Med hjälp av yoga och vandring efter pilgrimsleden finner vi balans mellan kropp och själ. Det blir en inre och yttre upplevelse med natur och kultur, där vi får känna historiens vingslag.

Yoga morgon och kväll

Vi kommer att jobba med rörelser för balans, rörlighet och styrka. Allt med andetaget i fokus. Andetaget som är vår barometer och guide i yogan och ger oss både energi samt leder oss mot närvaro och stillhet. Andetaget som styr rörelser och ju längre andetag du får deto långsammare går rörelserna. Vi utövar yoga morgon och kväll och om vädret tillåter är vi utomhus. Kurserna passar både vana och nya yogautövare.

Vandring

Under vekcan blir det vandring efter pilgrimsleden där vi bestiger berg med milsvida utsikter och besöker levande säter med djur och säterliv, Vi vandrar mellan 3- 5 timmar på naturstigar i kuperad terräng, så det är bra om du har vandrat lite innan.

Utflyker ( end Yoga och vandring i Pilgrimers fotspår)

Ett utflyktsmål är Plgrimstapeten vid Utmarksmuséet, och ett stopp vid Chokladfabriken Naturpralinen.

Massage, bastu och pool

Långbergets Sporthotell erbjuder massage för trötta kroppar (förbokas innan ankomst). Det kan också vara skönt att bada i poolen eller bara vila vid poolkanten. I källaren finns en dam och en herrbastu.

Paddling (end Yoga, vandring och paddling)

Det är två tillfällen med paddling; en stämningsfull kvällstur i kanot på Bäversafari, och en dagstur med paddling vid sjöarna som finns i näheten av hotellet.

Yogaläraren

Helena Karlsson är internationellt certifierad yogalärare och har undervisat yoga under många år. Hon är en mycket uppskattad yogalärare och arrangerar yogakurser i Sverige, Italien, Indien och Spanien. Helena har en lång och bred erfarenhet inom träning och friskvårdsbranschen, både som intruktör och aktiv, på bla Selma Spa i Sunne.

Yoga, vandring och paddling ingår boende i dubbelrum på hotellet måndag- torsdag (enkelrum mot tillägg), frukost, lunch och 1- rätters middag (ej dryck middag), 8 yogaklasser, vandring med guide, paddling med guide, transporter och utflykter. Pris: 6 445 kr.

Yoga och vandring i Pilgimers fotspår ingår boende i dubbelrum på hotellet måndag- fredag (enkelrum mot tillägg), frukost, lunch, 1- rätters middag (ej dryck middag), 8 yogaklasser, vandring med guide, transporter och utflykter.

Pris: 6 010 kr.

Resa till Långberget

Du tar dej själv till Långbergets Sporthotell Hotellvägen 1, Sysslebäck. Du kan åka tåg eller buss till Karlstad och därifrån vidare med buss (varmlandstrafik.se) till Sysslebäck, Vi ordnar så du blir hämtad i Sysslebäck mot en kostnad (f.n 150 kr/person/resa) bokas i samband med kursen. Om du har lång resväg så finns det möjlighet att komma en dag tidigare och stanna en dag längre på hotellet fr 525 kr/person/natt.

Resesällskap

Via en sluten Facebookgrupp lan ni kursdeltagare lära känna varandra och prata ihop er om samåkning mm.

Urustning

Ta med egen yogamatta och filt till avslappningen. Några mattor kommer att finnas till försäljning.

Mer information: Frågor om vandring, yoga och utflkter kan göras på 0730- 42 11 12 www.yogaakademien.se. Frågor om boende och transporter görs till Långbergets Sporthotell på 0564- 260 50 eller via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.